• اخر الوصفات

مكرونه بالفراخ والقشطه






المقادير :

كيس مكرونه اى شكل تفضليه
نص كيلو صدور فراخ مقطعه مكعبات
2 فلفل ألوان مقطع مكعبات
علبه قشطه ( بوك ) او اى نوع متوفر
مكعب مرقه ( ماجي ملح أقل )
كوب لبن
ملعقه دقيق
قطعه متوسطه جبنه ( ريكفورد )
بصله
فص ثوم كبير
ملح وفلفل ابيض بحسب الرغبة
دبس رمان بحسب الرغبة
رشة زعتر او ريحان
فلفل الوان ( حسب الرغبة )
بهارات ( حسب الرغبة )
جبن رومى وبقدونس وجوز ( للزينة )


طريقة التحضير :

هنشوح البصله وننزل عليها بالفراخ على نار عاليه ونقلب علشان الفراخ تاخد لون حلو
وبعدين ننزل عليها الفلفل والبهارات وشويه مايه ونسيبها تستوى
بعد السوا هنحط الملح وننزل بالقشطه والجبنه الريكفورد ومكعب المرقه
ونحط كوب اللبن ندوب فيه الدقيق ورشه الريحان او الزعتر ونسيبها تتقل شويه مع بعضها
ننزل بالمكرونه ونقلبها كويس وبعدين ننزل الفلفل الألوان خمس دقايق ونطفى
ونقدمها عليها رشه جبن رومى وبقدونس وجوز عين جمل وبالهنا .