• اخر الوصفات

طريقة عمل فتة شاورما






المقادير :

2 رغيف عيش بلدى مقطع قطع صغيرة ومقلى
1 كيلو صدور دجاج مخلية ومقطعة شرائح
2 بصل مقطع شرائح
2 طماطم مقطعة قطع صغيرة
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
2 معلقة كبيرة مايونيز
2 كوب زبادي
1 ½ معلقة صغيرة ملح ( حسب الرغبة )
1 معلقة صغيرة بهارات دجاج ( حسب الرغبة )
1 معلقة كبيرة طحينة
1 معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون ( حسب الرغبة )
1 عدد فص ثوم مفروم 
½ كوب بقدونس طازج مفروم
¼ كوب خل



طريقة التحضير :

فى صينية كبيرة على النار هنضيف زيت ثم نضع شرائح الدجاج ونقلبهم من حين لآخر لحد ما الدجاج يستوى
بعد ما الدجاج يستوى ومن غير ما نشيله من على النار هنضيف البصل والملح والفلفل والبهارات ونقلب كويس من وقت لآخر حتي دقيقتين تقريبا
هنضيف الخل ونقلب كويس لمدة دقيقة وبعدين نضيف الطماطم والبقدونس ونقلب على خفيف لمدة دقيقة كمان وترفع من على النار
فى بولة هنضيف الزبادى والمايونيز والطحينة ونقلبهم كويس جدا
هنضيف عليهم ملح وثوم وعصير الليمون ونقلب كويس
فى طبق التقديم هنضيف الشاورما وعليها صوص الزبادى وهنزين الوجه بالعيش المقلى وبالهنا .

ملاحظة : 1- ممكن نضيف للمكونات أرز مطبوخ و يضاف للفتة فى طبق التقديم مع تقليل كمية الطماطم والبقدونس
2- ممكن نستبدل صوص الزبادى بالثومية
3- للحصول على طعم مميز يفضل تبخير الشاورما بالفحم بعد ما تستوى